Mustafa Özçelik edebiyat dünyasının önemli isimlerinden. ”Yazarlık ve Mesuliyet “ üzerine okunması, notlar alınması gereken tespitlerde bulunuyor.
Mustafa Miyasoğlu’nun “Dönemeç” isimli romanı üzerine Dr. Salih Uçak’ın bir incelemesi ve Mehmet Atilla Maraş ile İsmail Sezer’in yaptığı bir söyleşi dergide yer alıyor.
Mahmut Bıyıklı bizi Balkanlar’a götürüyor ve Yahya Kemal’in izini sürüyor.
Recep Garip’in “Kıraathaneler“ Ersin Karaca’nın denemeleri. Hayrettin Taylan’ın “Acının Patolojik Haritası” okura farklı bir bakış açısı katıyor.
İsmail Bingöl şiir ve şair üzerine betimlemelerde bulunuyor.
Necmettin Evci, her sayıda olduğu gibi yine bir düşünce yazısıyla ufkumuzu aydınlatıyor.
Bu sayının şairleri;
Nurullah Genç, Selami Şimşek, Müştehir Karakaya, Semra Saraç, Mustafa Uçurum, Ali Yaşar Bolat, Kadir Gültekin, Mehmet Baş, Mehmet Sertpolat ve Muhammet Korkmaz. Ayrıca, Fatime Abdülgafur Seyyah’tan Nur Ahmet Kurban’ın bir tercüme şiiri yer alıyor.
Bu sayının öykü yazarları; Naz, Semra Saraç, İbrahim Kaya, Suat Tekin ve Ebubekir Koçak
Dergi sayfalarının sonunda ise derginin klasiği Şirâze’nin “Saklı Mektuplar”ı yer alıyor.
2008 yılında dergi editörleri ve yayın yönetmenlerinin bir araya gelerek oluşturdukları mesleki bir birliktir. TÜRDEB aylık toplantılarını ve ilk dergi fuarı niteliği taşıyan Dergi Günleri etkinliğini Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirmiştir.
Türkiye Dergiler Birliği, Tüm Dergiler Derneği (TÜRDEB) adıyla dernekleşmiş ve dergiciliği temsil etmek ve üyelerinin ortak çıkarlarını korumak, dergilerin gelişimini sağlamak ve kamuoyunda bilinirliğini arttırmak amacı ile birçok faaliyet gerçekleştirmiştir.
Birlik, 2010 yılında üye dergilerin okuyucularıyla sıcak temasını sağlamak amacıyla Türkiye Dergi Günleri konseptiyle dünyada bir ilk olan dergi fuarı düzenlemeye başlamıştır. 2015 yılında yurtdışından katılımcı dergi kabul ederek etkinliğe uluslararası kimlik kazandırmıştır. Etkinlik Uluslararası Dergi Fuarı olarak anılarak dergi günleri etkinliği halini almış benzersiz bir etkinliğe dönüştürülmüştür.
Uluslararası Dergi Günleri etkinliği ile yaklaşık 30 ülkeden 450’nin üzerinde derginin ve binlerce okurun katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirmeye devam etmektedir.
2017 yılında Dünya Dergiler Birliği – World Union of Periodicals (WUP) ve Dünya Türkçe Dergiler Birliği (DTDB) oluşumlarını dernek çatışı altında oluşturarak Türkiye’nin yanısıra uluslararası çapta dergiciliği temsil eden bir kurum halini almıştır.
TÜRDEB bünyesinde Gençlik Dergileri Birimi (Türkiye Gençlik Dergileri Birliği – TÜRGEDEB), Edebiyat Dergileri Birimi, Akademik Dergiler Birimi, Okul Dergileri Birimi, Arge Birimi ve Dağıtım Birimi faaliyet göstermektedir.
Türkiye’de ve dünyada dergiciliği insanlığın büyük hakikatine sadık kalarak gerçekleştirme çabasındaki tüm dergicileri bir ve kardeş olarak gören Türkiye Dergiler Birliği, ilk kurulduğu günden beridir; üye dergilerimizin temsilcileri ile ‘Aylık Dergiler Buluşması’ gerçekleştirmektedir. Bu buluşmalarımızda, dergicilerin gündemlerine dair sorunları görüşülmekte, dergiciliğin dünü, bugünü ve yarınına dair fikir üretip, öneri ve talepler doğrultusunda faaliyetler yapılmaktadır.